skolsjukan

fakta:
Skolsjukan är en livshotande sjukdom som kan drabba elever i alla åldrar symptomen blir starkast och tydligast på den äldre sorten. Sjukdom kan visa sig på olika sätt beroende på hur stark den är.
Det svagaste symptomet är inte farligt alls !

Då händer följande att man blir alldelens seg och trött så fort skolan kommer på tal eller man kliver in i skolbyggnaden. Det finns ingen anledning att gripas av panik då, har du tur blir du snart frisk annars är det bara så att du är förevigt dömd att leva med skolsjukan men ditt liv är inte hotat...än.

Vid ett något starkare symptom kan ett tips vara att tala med skolsyster (eller någon annan läkare med tanke på att skolsystern faktiskt befinner sig på skolan) hon har troligtvis en eller två mediciner som kan få symptomen att svalna.
Symptomen kan bland annat vara en förökning på överstående, nämligen att du börjar somna på lektioner och sådant, du kan också drabbas av enn lätt "yra" när nu kliver in i skolbyggnaden.

Är skolsjukan några grader starkare bör du söka behandling av en doktor annars kan ditt liv möjligen vara i stor fara !
dessa symptom är allt överstående men du drabbas också av feber och spykänsla endast när du befinner dig i skolbyggnaden. Det kan också medföra grova utslag på underarmarna men det är ytterst ovanligt.

Är det värre är jag ledsen att meddela att det finns få doktorer som har något botemedel, då är det nämligen så att alla överstående symptom har drabbat dig men också att de grova utslagen spridit sig från underarmarna upp till axlarna och mot halsen, in i örat och ut genom andra. Utslagen drabbar hela huvudet och lämmnar inte någon fläck fri ! Sedan sprider dom sig längs ryggen till resten av kroppen.
har du inte tagit läkarkontakt innan hela överkroppen är drabbat har du bara en uppgift kvar
genomför allt du vill hinna innan du dör för då finns inget botemedel (än) som kan rädda dig. När hela kroppen är täckt av dessa turkosa/gula/lila utslag har du endast 2-3 veckor kvar att leva !

Jag för min del upptäckte att jag lider av feber och spykänsla i skolan, jag ska alltså söka behandling.. ursh, och jag som också lider av sjukhussjukan.. som om det inte var nog med skolsjukan!
men symptomen för sjukhussjukan tar vi en annan gång.
(+ lite spykänsla osv)

hejhopp sjukkropp / dr rebecka


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0